duminică, 19 ianuarie 2014

Meditaţia de Est se furişează în Biserică

Există o revenire pe scară largă de meditaţie de Est, printre creştini nominale în Occident. În multe biserici şi din alte cercuri creştine, rugăciunea este tot mai mult înlocuit de meditaţie, care este, de asemenea, descris ca contemplare, rugăciunea de centrare, sau rugăciuni liniştite. Meditatia este adesea însoţită de exerciţii de relaxare şi de respiraţie yoga relaxat, în scopul de a promova o schimbare mentala din emisfera stanga a creierului raţional la dreapta a creierului intuitiv.
Obiectivul de bază cu meditaţie - fie că este hindus, pe bază de MT (TM), budist, islamic sau meditaţie "creştin" - este de a dobândi o situaţie de odihnă complet in corpul vostru, sufletul şi spiritul, eliminând astfel stresul şi facilitarea contactului cu profunde, niveluri mai creative de constiinta ta. Gândirea raţională este suprimat în mod intenţionat şi a oprit în timp ce transcende să sferele mistice pentru a lua contact cu sinele vostru profund. În conformitate cu Naomi Humphrey (Meditatie - modul interior), meditaţie vă ajută să vă elibereze de robie spirituală şi mentală, şi, de asemenea, de la teama, permiţându-vă să transcende la o nouă percepţie a realităţii. Rezultatul este un mod holistic de viaţă, în care spiritul şi materia se integreze.

În timpul meditaţiei de zi cu zi, de obicei de două sesiuni de 15 la 20 de minute într-o poziţie şezând, cu ochii închişi, o mantra este folosit pentru a obţine o stare modificata de constiinta. O mantra este o frază scurtă sau un singur cuvânt care se repetă de peste si peste pana cand gandurile tale raţionale au fost puse să se odihnească, pentru a permite o constiinta spirituala profunda. Manta se repetă până când gândurile tale dispar şi sunt înlocuite cu o experienţă mistică, în care veţi primi sugestii de inspiratie (undele cerebrale) şi gândurile de o origine necunoscută.

Rugăciunea este un act de credinţă (Iacov 1:6;. Evrei 11:6). Aceasta nu este, aşa cum spune dr. Anthonissen, o chestiune de credinţă nu este în măsură să explice totul, şi că, prin urmare, trebuie să se bazeze pe revelaţii mistice ale lui Dumnezeu. Credinţa vine prin ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu (Romani 10:17). Când am auzit sau citit Cuvântul lui Dumnezeu, Duhul Sfânt ne permite să caz, promisiunile din Biblie în credinţă. Un sentiment, percepţie a Cuvântului prevede că suntem în simţuri de sunet şi sobru. Putem apoi reacţiona spiritual pe care informaţiile se apropie de Dumnezeu în rugăciune şi de a accepta promisiunile Lui în credinţă.
Meditând asupra Cuvântului. Biblia nu echivalează cu rugăciunea meditaţie mistică, dar explică de meditaţie destul de diferit ca contemplarea sobru şi conştientă a Cuvântului lui Dumnezeu (Ps. 1:2). Ori liniştite de meditaţie sunt, prin urmare, nu sunt rugăciuni fără cuvinte, dar contemplarea Cuvântului lui Dumnezeu.Este o interacţiune între mintea şi credinţa de un credincios, în care Scripturile sunt examinate gînditor, cercetat şi luate în considerare. Nu este cu siguranta o activitate în care am pentru a opri mintea mea şi cred că despre nimic. Înainte de a putea medita pe Cuvântul trebuie să fie informat mai întâi pe ea de citire, în timp ce seama că numai Duhul Sfânt mă poate ajuta să înţeleagă ceea ce am citit: "Deschide-mi ochii, ca să văd lucrurile minunate de la legea Ta" (Ps. 119:18). Descoperirea acestor adevăruri nu trebuie să conducă la sesiuni de meditatie mistice, dar la laudă şi mulţumire lui Dumnezeu (Ps. 119:62). Eu ar trebui să memoreze aceste promisiuni şi cred în ei (Ps. 119:93). Acestea trebuie să fie o astfel de sursă de binecuvântare spirituală pe care o voi medita asupra lor toată ziua, chiar şi noaptea (Ps. 119:97, 148;. Psalmul 1:2). În acest fel voi experimenta prezenţa lui Dumnezeu şi să fie instruiţi de către El, prin Duhul Sfânt (Ps. 119:135; Ioan 16:13-14). În această experienţă spirituală, studiu biblic, meditând asupra Cuvântului, rugăciune şi credinţă în Domnul Isus, care îndeplineşte aceste promisiuni (1 Corinteni 1:20.), Toate joacă un rol vital.Tăcerea nu este limba maternă a lui Dumnezeu, ca El foloseşte cuvintele pentru a comunica cu noi: "Cuvintele pe care am să vă vorbesc sunt duh şi viaţă sunt" (Ioan 6:63). Dumnezeu este înălţat mult deasupra fiinţe umane, ci prin Cuvântul Său şi Duhul Lui, El vorbeşte în inimile noastre. Meditaţie de Est, care, de asemenea, se preface în "meditaţie creştină," este o călătorie interioară în care oamenii s-au golit de toate gandurile in timp ce cauta pe Dumnezeu, fără a folosi orice cuvinte, anulând astfel, de asemenea, Cuvântul lui Dumnezeu. Aceasta este o practică păgână, care ar trebui să fie complet respinse.
Slava lui Dumnezeu. Când ne apropiem de Tatăl în rugăciune, prin Isus Hristos, El este descoperit la noi, în toată slava Lui. În Domnul Isus locuieşte toată plinătatea Dumnezeirii corporale (Col. 2:9). Deşi Dumnezeu este nepătrunsă nu există nici o parte întunecată şi misterioasă în El ca experimentat de către unele persoane în timpul meditaţiei. Ei primesc chiar şi gânduri rele, atunci când se goli şi cred că despre nimic, care este o dovadă clară a faptului că meditaţia de Est se deschide o uşă prin care demonii pot strecura inch Ei se deghizează în îngeri de lumină, dar persoana care mediteaza nu are discernământ atunci când el este într-o stare modificata de constiinta. Mintea lui rationala a fost oprit, rezultând în incapacitatea lui totală de a gândi analitic şi de a testa orice fel de gânduri în funcţie de cunoştinţele sale din Scriptură, sub îndrumarea Duhului Sfânt. El sa expus la impresii si idei care ar putea avea consecinţe dezastruoase în viaţa lui spirituală, ca meditaţie, de obicei, duce la o dragoste oarbă pentru toţi oamenii de toate convingerile religioase. Legături interreligioase ecumenice sunt încurajate de această dispoziţie, care, practic, se ridică la negarea lui Iisus Hristos ca Mântuitor al omenirii numai. Fiinţe umane, apoi glorie în sine.
Meditaţia este o formă anticreştină de auto-eliberare. In timpul meditatiei, o persoană care coboară la niveluri mai profunde ale conştiinţei sale în cazul în care el descoperă puterile psihice şi daruri spirituale pentru a se vindeca şi de a rezolva problemele sale. El se întâlneşte "Dumnezeu, în cadrul", care este considerat în mod greşit ca Dumnezeul din Biblie. Acesta este acest "Dumnezeu", care este întunecat şi misterios, şi poate lăsa impresii rele în mintea subconştientă a persoanei. Acest "Dumnezeu" este diavolul, care lucrează prin natura cazuta de fiinţe umane şi se arată a fi Dumnezeu. Chiar dacă acest "zeu" in voi pretinde a fi Isus, este "un alt Isus" (2 Corinteni 11:4.), Care se manifestă într-un mod mistic. El se poate descoperi ca Isus cosmică de toate credinţele şi să ofere binecuvântările sale pe toţi cei care sunt ecumenic minte.
Meditaţia promovează unitatea între toţi oamenii şi toate credinţele. O percepţie unificată, cosmică a umanităţii este nebiblic. Domnul a determinat graniţele dintre naţiuni (Fapte 17:26) şi, de asemenea, aşteaptă de la noi să trăim o viaţă sfântă, în care ne deosebesc de toate celelalte religii (2 Corinteni 6:14-18.). Când ne-am îndepărta de Dumnezeu dat graniţele între naţiuni, pentru a promova o nouă ordine mondială, şi, de asemenea, se angajeze în relaţii ecumenice cu toate bisericile şi religiile, ne urmăresc o formă umanistă de unitate. Aceasta poate duce doar la haos şi subminarea continuă a creştinismului evanghelic.Conformitatea a lumii rele prezente ar trebui să fie rezistat (Galateni 1:4). Lumea este ostilă faţă de creştini evanghelici (Ioan 15:9), deoarece în lume şi instituţiile sale sunt situată în stăpînirea diavolului (1 Ioan 5:19). E de mirare că lumea nemântuiţi şi toate religiile au, de asemenea, forme de închinare şi de rugăciune, care sunt străine de creştinism adevărat.
Să ne respinge toate practicile mistice şi manifestări. Să ne închinăm lui Dumnezeu, prin Duhul Sfânt în numele lui Isus Hristos, în timp ce se observă la o plimbare de sfânt înainte de El (1 Ioan 3:22), divertisment gânduri sobre ca ne încinge până coapsele mintii noastre (1 Petru 1:13). , să accepte responsabilitatea de a lui Dumnezeu pentru tot ceea ce facem şi că (Romani 14:12;. Matei 12:36), şi ne rugăm ca rugăciunile sunt în conformitate cu voia Lui sfânt (1 Ioan 5:14).

Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...